ZLATNI SPONZORI

nlbbanka
menprom

Sponzori

raifajzen
gipstuzla

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

PB030278

 

 

 

Program obuke neplivača „Plivajmo svi“


Sportski savez grada Tuzla pokrenuo je Projekat obuke neplivača namjenjen učenicima osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja grada Tuzla.

Ovaj projekat čini dio ukupnog Gradskog sportskog programa, koji se odnosi na podršku dječijem i omladinskom sportu.

Vrijednost ovog projekta je što omogućuje svakom djetetu, bez obzira na socijalni status, da se oslobosi straha od vode i nauči neku od tehnika plivanja.

Program je besplatan za sve polaznike iz osnovnim školama s područja grada Tuzla.

Program obuke neplivača realizira se od 26. oktobra do 22. decembra 2015. godine na bazenu Hotela Tuzla.

Ciljevi projekta su:

Promocija zdravog načina života; Pravilan i skladan psihofizički razvoj djece; Učenje plivanja kao aktivnosti sa velikim utilitarnim značajem; Stvaranje radnih i higijenskih navika; Razvijanje društvenih vrijednosti i socijalizacija djece; Popularizacija i omasovljenje plivanja;

 

Zadaci projekta su:

Osiguranje prava na participaciju svim školama; Osiguranje dovoljnog broja termina i neophodnih materijalno-tehničkih uslova za ostvarivanje ciljeva projekta; Upoznavanje polaznika sa kućnim redom u objektu; Testiranje usvojenog znanja plivanja prema adekvatnim kriterijima; Informisanje javnosti o realizaciji projekta; Osiguranje odgovarajućih diploma i priznanja učesnicima projekta.

 

U programu trenutno učestvuje 11 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola:

JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Miladije“, OŠ „Husino“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Kreka“, OŠ „Podrinje“, OŠ „Solina“, KŠC „Sveti Franjo“, OŠ „Slavinovići“, Međunarodna OŠ i OŠ „Bukinje“.

Obuku sa odjeljenjima, koja broje od 12 do 15 učenika, vrše njihovi profesori tjelesnog odgoja, a ukoliko su isti spriječeni organizator je obezbjedio Instruktore plivanja.

Planirano je da svako dijete prođe kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati. Program obuke obuhvata slijedeće sadržaje: Igre i vježbe navikavanja na vodu, disanja i gledanja u vodi, igre i vježbe plutanja, klizanja i elementarnih kretanja (nogama i rukama) u vodi. Na kraju programa predviđen je prikaz naučenog i svečana dodjela priznanja.

 

Sportski savez grada Tuzla, uz pomoć pokrovitelja Grada Tuzla i sponzora BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla, obezbjedio je potrebne termine na bazenu hotela Tuzla, diplome za sve učesnike programa, diplome školama učesnicama, te naknade pedagozima tjelesnog odgoja koji vode obuku.    

 

                   

 

sponzorii donatori

Sportski savez grada Tuzla © 2014. Sva prava pridržana.                                                                                                                                                        Web solution: Grafcomp